Είστε εδώ

Data Back-up & Recovery - Ανάκτηση δεδομένων

data-recovery

Στόχος μας η παροχή υπηρεσιών υψηλού επιπέδου με το χαμηλότερο δυνατό κόστος, εξυπηρετώντας τόσο μεγάλες εταιρείες όσο και απλούς ιδιώτες.

Για εσάς που τα δεδομένα σας είναι πολύτιμα η GLOBALTECH έχει δημιουργήσει μια υπηρεσία όπου ένας εξειδικευμένος τεχνικός έρχεται στο χώρο σας και σας συμβουλεύει πως μπορείτε γρήγορα και σωστά να διασφαλίσετε τα δεδομένα σας σε οποιαδήποτε μορφή αποθήκευσης.

Σε κάθε περίπτωση παρέχουμε εχεμύθεια & ασφάλεια.

Ανάκτηση δεδομένων

Ανακτήστε τα προσωπικά σας δεδομένα τα οποία μπορεί να οφείλονται σε:

  • Μηχανική βλάβη: Ο σκληρός δίσκος δεν λειτουργεί. Η πιο συνηθισμένη αιτία είναι η καταστροφή της κεφαλής ανάγνωσης και εγγραφής των δεδομένων καθώς και η καταστροφή μηχανικών τμημάτων του δίσκου
  • Λογική αποτυχία: Ο σκληρός δίσκος είναι σε κατάσταση λειτουργίας, αλλά σε ορισμένα αρχεία ή δεδομένα δεν είναι δυνατή η πρόσβαση, λόγω απροσπέλαστων διαμερισμάτων του δίσκου.

Data Back-up & Recovery

  • Δημιουργία αντιγράφου ασφαλείας
  • Αυτόματη Αντιγραφή Δεδομένων
  • Μεταφορά δεδομένων σε άλλο αποθηκευτικό μέσο
  • Μεταφορά Δεδομένων σε Νέο Η/Υ

Τα backups έχουν δύο διαφορετικούς σκοπούς.

  1. Ο πρωταρχικός σκοπός είναι να ανακτήσει τα στοιχεία ως αντίδραση στην απώλεια δεδομένων, είτε με τη διαγραφή δεδομένων ή αλλοιωμένα δεδομένα. Η απώλεια δεδομένων είναι μια πολύ κοινή εμπειρία των χρηστών υπολογιστών.Το 67% των χρηστών του Διαδικτύου έχουν υποστεί σοβαρή απώλεια δεδομένων.
  2. Ο δευτερεύον σκοπός των αντιγράφων ασφαλείας είναι να ανακτήσει δεδομένα από μια ιστορική περίοδο στο πλαίσιο των περιορισμών καθορισμένο από το χρήστη για τη διατήρηση των δεδομένων.

Πριν τα δεδομένα σταλούν στη θέση αποθήκευσής του, επιλέγονται, εξάγονται, και χειραγωγούνται. Πολλές διαφορετικές τεχνικές έχουν αναπτυχθεί για να βελτιστοποιηθεί η διαδικασία δημιουργίας αντιγράφων ασφαλείας.

Advanced

Πολλές φορές λόγω κεκτημένης ταχύτητας κάποια αρχεία, τα στέλνουμε στον κάδο ανακύκλωσης και χωρίς να σκεφτούμε αδειάζουμε τον κάδο ανακύκλωσης, χάνοντας πλέον τα αρχεία μας. Άλλες φορές αφού έχει γίνει διαγραφή κάποιων αρχείων θυμόμαστε μετά απο μερικές ημέρες οτι δεν διαθέτουμε εφεδρικό αντίγραφο (backup) κάποιων φακέλων που σβήσαμε.

Όσο περισσότερος χρόνος έχει περάσει απο την διαγραφή που κάνατε, τόσο δυσκολότερο είναι να γίνει ανάκτηση των αρχείων σας. Όσο το λειτουργικό σύστημα "γράφει" νέα δεδομένα στο δίσκο ή το usb σας, τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να βρεθούν αυτά που ψάχνετε.

Ο λόγος είναι ο εξής : Όταν γράφεται ένα αρχείο στο σκληρό σας δίσκο, τότε εκτός απο πραγματικό μέρος του δίσκου που καταλαμβάνεται για να γραφτούν τα περιεχόμενα του αρχείου, γίνεται και μία καταχώρηση στον πίνακα περιεχομένων των αρχείων του δίσκου (MFT). Όταν διαγράφεται ένα αρχείο, τότε διαγράφεται η καταχώρηση απο το ευρετήριο (MFT) και όχι τα πραγματικά δεδομένα απο το δίσκο. Όμως το μέρος όπου βρίσκονται τα δεδομένα του δίσκου, τσεκάρεται απο το λειτουργικό σύστημα ώς μέρος όπου μπορούν να γραφούν μελλοντικά δεδομένα. Αυτό είναι κάτι τυχαίο. Το επόμενο αρχείο που θα γραφτεί στο δίσκο, μπορεί να καταλάβει τη θέση των sectors (τομέων του δίσκου) που μόλις σημειώθηκαν ελεύθεροι προς μελλοντική εγγραφή. Μπορεί όμως να περάσει και αρκετός καιρός μέχρι να καταληφθούν.

Δεν είναι λίγες οι φορές που κακομεταχειριζόμαστε τα φλασάκια (USB Sticks) τα οποία έχουμε στην τσέπη μας. Κάθε μήνα στα εργαστήρια της TicTac Data Recovery έρχονται υποθέσεις όπου έχει σπάσει το φλασάκι με αποτέλεσμα είτε να έχει πάθει ζημιά το εξωτερικό μέρος, είτε σε πιο δύσκολες ακόμα περιπτώσεις να έχει πάθει ζημιά το εσωτερικό μέρος του USB Flash. Σε περίπτωση ηλεκτρονικής βλάβης οι μηχανικοί μας θα επισκευάσουν τα ηλεκτρονικά ή θα χρησιμοποιήσουν τα στοιχεία του USB Flash σας και θα τα "μεταφέρουν" σε ένα άλλο υγειές κύκλωμα για την εξαγωγή των δεδομένων. Προσοχή! στις περιπτώσεις αυτές δεν έχει προτεραιότητα να επισκευάσουμε το αρχικό φλασάκι, αλλά να εξάγουμε τα δεδομένα του και να σας τα παραδώσουμε.

Σε δύσκολες περιπτώσεις όπου το φλασάκι έχει πατηθεί και υπάρχει ράγισμα στο κύκλωμα θα χρειαστέι να διαβάσουμε και να αποκωδικοποιήσουμε τον NAND chip το οποίο περιέχεται. Η διαδικασία αυτή ειναι χρονοβόρα και δεν έχει σίγουρα αποτελέσματα, παρ' όλα αυτά το εργαστήριο μας είναι εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα μηχανήματα για την διεκπεραίωση της εργασίας αυτής.

Άλλη μια συχνή περίπτωση που σε γενικές γραμμές έχει μεγάλα ποσοστά επιτυχίας αν μας έρθει άμεσα ο δίσκος, είναι οι περίπτωση όπου ο χρήστης έκανε κατα λάθος format (διαμόρφωση δίσκου) σε κάποιο μέρος όπου είχε σημαντικά δεδομένα, τα οποία σβήστηκαν. Είναι πολύ σημαντικό και πάλι ο δίσκος σε τέτοιες περιπτώσεις να έρθει το συντομότερο δυνατόν στα εργαστήρια μας. Όσο χρησιμοποιείται ο δίσκος τόσο λιγότερες πιθανότητες υπάρχουν να πάρουμε τα δεδομένα που χρειάζεστε. Επικοινωνήστε άμεσα με κάποιον τεχνικό μας για να σας συμβουλέψει σε περίπτωση που έγινε format κατά λάθος στο σκληρό σας δίσκο, την κάρτα μνήμης (SD, MicroSD), το USB στικάκι ή στο κινητό σας τηλέφωνο.

Οι περισσότεροι ιοί και spyware στις μέρες μας δεν είναι καταστροφικοί για τα δεδομένα σας. Αυτό σημαίνει οτι μπορούν να επηρεάσουν ένα σύστημα, να το καταστήσουν ανίκανο να εκκινήσει αλλά τα δεδομένα σας βρίσκονται ανέπαφα. Ακόμα και σε περιπτώσεις που τα αρχεία έχουν επηρεαστεί απο κάποιον ιό (και αυτό συμβαίνει κυρίως σε αρχεία του Office - word, excel, access κλπ) ο ιος συνήθως μπορεί να αφαιρεθεί επιτυχώς χωρίς την απώλεια του αρχείου.

Αν λοιπόν το σύστημα σας δεν μπορεί να εκκινήσει και δεν έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας, μπορείτε να μας καλέσετε για να σας δώσουμε την καλύτερη λύση αναλόγως την κρισιμότητα των δεδομένων σας.

 

 

Υπηρεσίες Ανάκτησης

Έσβησα κατα λάθος αρχεία απο το σκληρό μου δίσκο

Αντέγραψα άλλα αρχεία πάνω απο αρχεία που χρειαζόμουν

Έσβησα όλα τα έγγραφα μου κατα λάθος

Έχω έναν ιό ο οποίος δεν με αφήνει να δώ τα αρχεία μου

Έκανα format και έχασα όλα τα αρχεία μου

Εκανα επανεγκατάσταση των Windows και δεν έσωσα τα αρχεία μου

Έσβησα κατα λάθος αρχεία απο το κινητό μου τηλέφωνο και δεν έχω backup

Ενημερώστε μας για την ημερομηνία και ώρα που θέλετε να έρθει τεχνικός μας στο χώρο σας.

Επικοινωνια

Κέντρο Υποστήριξης

Συμβόλαια τεχνικής υποστήριξης

Ενημερωθείτε για τα συμβόλαια τεχνηκής υποστηρίξης..

SUPPORT FORUM

Επισκευτείτε το FORUM μας..

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής έχοντας διευρύνει την γκάμα των υπηρεσιών και των προϊόντων της με γνώμονα τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανάγκες της αγοράς.

Περισσότερα

GlobalTech newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για τις νέες μας προσφορές