Είστε εδώ

Συστήματα παρακολούθησης

ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΣ ΜΕ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ CCTV

H εποπτεία του χώρου ώστε κάθε ανεπιθύμητο συμβάν να γίνεται άμεσα αντιληπτό…ή να καταγράφεται με ακρίβεια και να αξιολογείται από κάθε ενδιαφερόμενο αργότερα.
 
Ένας από τους τρόπους επιτήρησης χώρων, είναι και η χρήση συστήματος οπτικής παρακολούθησης, μέσω κλειστού  κυκλώματος τηλεόρασης CCTV, η χρήση των οποίων βαίνει συνεχώς αυξανόμενη. Χρησιμοποιούνται για την εποπτεία και επίβλεψη δημόσιων και ιδιωτικών κτιρίων, εμπορικών κέντρων, βιομηχανικών και βιοτεχνικών χώρων και σταθμών μέσων μαζικής μεταφοράς.
 
Το Κλειστό Κύκλωμα Τηλεόρασης είναι απαραίτητη προϋπόθεση για την ολοκλήρωση του συστήματος ασφαλείας.
 
Οι νέες τεχνολογίες στο CCTV δίνουν την δυνατότητα τοπικής ή απομακρυσμένης παρακολούθησης και διαχείρισης εικόνας, ήχου και δεδομένων με αυτόματη ψηφιακή καταγραφή γεγονότων σε αρχεία ηλεκτρονικής μορφής.
Δημιουργούν προϋποθέσεις διασύνδεσης με το σύστημα ασφαλείας που μπορεί να φτάσει να λειτουργεί σαν ενιαίο σύστημα, ώστε να δίνουν συναγερμό κατά την παρουσία συμβάντος και με το σύστημα επικοινωνίας για την άμεση ειδοποίηση ή την απομακρυσμένη παρακολούθηση.
Τα συστήματα ελέγχου μπορεί να είναι Παθητικά ή Ενεργητικά ανάλογα με τις εφαρμογές και τη χρήση για την οποία προορίζονται.
Όταν εντάσσονται σε ένα ολοκληρωμένο σύστημα ασφάλειας αποκτούν ρόλο καθαρά ενεργητικό, αφού κατά βάση είναι τα συστήματα που περιορίζουν την πρόσβαση, εποπτεύουν το χώρο, επιτρέπουν την άμεση οπτική κάλυψη και την πλήρη καταγραφή των συμβάντων ακόμη και σε σημεία που διαφεύγουν από την άμεση εποπτεία.
 
Τα συστήματα CCTV αποτελούνται από τρία βασικά τμήματα.
 

  1. Τις κάμερες που διατίθενται σε πολλούς τύπους, όπως ασπρόμαυρες, έγχρωμες, υπέρυθρες, υψηλής ευκρίνειας και ανάλυσης, αυτόματης εστίασης (Auto Focus), ανίχνευση κίνησης (Motion Detection), μεγέθυνσης και εστίασης στο κεντρικό θέμα, Dome κλπ.
  2. Τη μονάδα κεντρικού ελέγχου και τα μόνιτορ απεικόνισης, τα οποία διαθέτουν τη δυνατότητα επιλεκτικού χειρισμού μεμονωμένου σήματος, μεταπήδησης εικόνας ή ταυτόχρονη απεικόνιση περισσοτέρων σημάτων, συνεχούς παρακολούθησης στόχου, διαχείρισης του συστήματος με τηλεχειρισμό ή ακόμη και με απομακρυσμένη εποπτεία από πολύ μεγάλες αποστάσεις.
  3. Συστήματα καταγραφής ψηφιακής εικόνας σε σκληρό δίσκο με μορφή αρχείου βίντεο σε Native Format με ανεξίτηλα δεδομένα αυθεντικότητας της εικόνας (δεν υπάρχει μη ανιχνεύσιμος τρόπος αλλοίωσης των καταγραφών) και κατά συνέπεια η ακεραιότητα των καταγραφών είναι εγγυημένη.

Επιπλέον με την χρήση IP καμερών η δυνατότητα χειρισμού μέσω web browser και ειδικού προγράμματος σας παρέχει ευελιξία και πολλές επιλογές.

Πλεονεκτήματα:

  • Υψηλότερη ανάλυση της εικόνας: Οι IP κάμερες έχουν ανάλυση τουλάχιστον 640x480 και μπορούν να παρέχουν πολύ μεγάλη ανάλυση και εικόνα υψηλής ευκρίνειας σε 30 fps ανά δευτερόλεπτο.
  • Ευελιξία: Οι IP κάμερες μπορούν να μετακινηθούν οπουδήποτε σε ένα δίκτυο IP (συμπεριλαμβανομένων των ασύρματων).
  • Απομακρυσμένη πρόσβαση: ζωντανό βίντεο από επιλεγμένες κάμερες μπορούν να προβληθούν από οποιονδήποτε υπολογιστή, οπουδήποτε, αλλά και από πολλά κινητά smartphones και άλλες συσκευές.
  • Κρυπτογράφηση & αυθεντικοποίηση: Οι κάμερες IP προσφέρουν ασφαλή μετάδοση δεδομένων μέσω της κρυπτογράφησης και ελέγχου ταυτότητας των μεθόδων, όπως WEP, WPA, WPA2, TKIP, AES.

 

Η επιχείρηση δραστηριοποιείται στον ευρύτερο χώρο της πληροφορικής έχοντας διευρύνει την γκάμα των υπηρεσιών και των προϊόντων της με γνώμονα τις τεχνολογικές εξελίξεις και τις ανάγκες της αγοράς.

Περισσότερα

GlobalTech newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να ενημερώνεστε για τις νέες μας προσφορές